Tjänster & Örtkurser

Way Of Lifes tjänster & örtkurser

Jag, Karoline för Way of Life, erbjuder:

* Örtkurser - personligen samt örtkurser på distans online, där du lär dig om läkeväxter

* Hälso- & kostrådgivning - du kan också använda ditt friskvårdsbidrag

* Hälso- & örtblogg - med artiklar och tips om hur du lever ett mer hälsosamt liv


Du kan också boka mig för föreläsning eller kurser för företag eller föreningar.

Mig finner du i "Vita Villan" i centrala Mölnlycke, bara ett stenkast från Göteborg (ca 10 min bil- eller bussresa).


  Örtvandringarna hålls framförallt runt natursköna Råda Säteri i Mölnlycke. 

Karoline Karttunen ler och håller korg med färska vilda och odlade blommor, grönska i bakgrunden
epassi friskvård, betala med friskvårdsbidrag för hälsorådgivning i grupp, hälsogruppmöte

Ladda ner häftet "5 tips på hur du enkelt kan komma igång med örter i vardagen"

- innehåller också 10 örter som du kan använda för att stärka din hälsa, samt tips på hur de kan användas.

Häftet kommer till din mail 

 
 

Genom att ladda ner häftet godkänner du att Way of Life skickar nyhetsbrev med erbjudanden och information om örter och hälsa. Du kan avsluta din prenumeration när som helst.

Digitalt möte eller telefonsamtal

Om du inte kan ta dig till Mölnlycke kan vi anordna en digital hälsorådgivning eller via telefonen. Det ultimata är ju att mötas personligen men det är inte alltid möjligt varpå ett digitalt möte är ett fint alternativ. Det blir inte bra för någon att skjuta upp på att förbättra sin hälsa. Maila eller ring vid intresse.

Individuell hälsorådgivning


(inkl. kostrådgivning)

Första mötet 90 min - 1095 kr


60 min - 895 kr

30 min - 545 kr


Paketpris: 3 gånger - 2645 kr (första mötet är 90 min, resterande 60 min)


Minsta antal möten: 2

Första mötet 90 min

Andra 60 eller 30 min


Känns det svårt att få ihop din hälsa? Och att veta vilka råd du ska lyssna på? Det är allt för många som påbörjar en period med motivation om att börja stärka hälsan, äta bättre, röra sig mer men för att sedan bara falla som en korthus ett kort tag efteråt.


Vi alla behöver hjälp emellanåt. Hjälp att sätta konkreta och realistiska mål över hur du faktiskt kan stärka din hälsa, utan att hoppa på diettrender och skapa mer ångest än inspiration. Hälsa är många aspekter, inte enbart mat, träning och stress som vi så lätt fokuserar på.

Under en hälsokonsultation går vi igenom alla delar av hälsa; kost, fysisk aktivitet, sömn, stress, psykiskt mående, krav och så vidare. Var vi behöver lägga mest tyngdpunkt är helt individuellt. Det är min uppgift och mitt mål att belysa dessa och att vi tillsammans hittar lösningar för att komma framåt.


Eftersom jag också är örtkännare finns möjligheten för dig att få rådgivning gällande hälsostärkande örter som kan hjälpa dig att nå dina mål. Det är dock självklart helt valfritt. Du får då efter vårt samtal en sammanställning med örter som är speciellt sammansatta just för dig och dina hälsomål. 


I priset ingår förutom själva samtalet en sammanställning efteråt över det vi talat om, mål samt sammansatta örter specifikt för dig om så önskas. 


Minsta antal träffar är 2 eftersom åtminstone ett uppföljningsmöte är nödvändigt för att just följa upp vad som fungerat, vad som behöver justeras och hur du på bästa sätt fortsätter framåt. Att bara komma på ett möte leder sällan till en långsiktig förändring. Det första mötet är 90 min, så att vi hinner gå igenom samtliga delar av din hälsa. Andra mötet är antingen 60 eller 30 min (beroende hur det gått för dig), och därefter kan du själv bestämma om du vill komma på 60 eller 30 min vid fler samtal.

Kostrådgivning

Första mötet 90 min - 1095 kr


60 min - 895 kr

30 min - 545 kr


Paketpris: 3 gånger - 2645 kr (första mötet är 90 min, resterande 60 min)

Har du testat många dieter och koster för att stärka din hälsa eller gå ner i vikt kanske? Alla dessa kostråd som vi idag överöses av, vilka ska du lyssna på? Vilka funkar?


Om du känner att det specifikt är kosten du behöver hjälp med finns möjligheten att helt fokusera just på det under hela vårt möte, istället för en hälsorådgivning där vi ser på fler delar.


Under en kostrådgivning benar vi upp just allt detta och hittar lösningar som passar dig långsiktigt, utan förbud eller kortsiktiga mål. Vi måste hitta det som passar dig i ditt liv och samtidigt se vad det är i ditt liv du skulle må bäst av att förändra. Mitt fokus ligger oftast på vad vi just lägger till snarare än vad vi tar bort. Ett mycket trevligare fokus enligt min mening.


Vill du finns också möjligheten att få rådgivning om vilka örter vi kan använda för att stärka din hälsa. Dessa naturens potenta kreationer som bidrar med näring och andra verksamma ämnen för att stärka alla våra system. Växter såsom nässlor, maskrosor, myntor, rödklöver och citronmeliss exempelvis.


I priset ingår förutom själva samtalet en sammanställning över det vi talat om, mål samt sammansatta örter specifikt för dig om så önskas.


Du kan välja att bara komma på enbart ett möte för att gå igenom din kost (rekommenderat är då 90 min eftersom det tar en stund att gå igenom alla delar, samt sätta realistiska mål framåt). Men självklart får du mer långsiktiga mål och hjälp under en lite längre tidsperiod om du också kommer på uppföljningsmöte. När är helt beroende på din resa. Det kan vara svårt att sätta nya realistiska kostrutiner med enbart ett möte. Men med det sagt, är det bättre än inget alls, och ibland just det som behövs för att komma igång.

Örtkurs - Örtvandring

395 kr per person 


(inkl. fika och hemmagjord kaka med säsongens växter)

KOLLA ÄVEN IN DEN FILMADE ÖRTVANDRINGEN ONLINEVill du lära dig om vilka vilda växter du kan äta i naturen? Växter vi kan använda som mat, för att stärka hälsan och läka besvär. 


Örtvandringarna är ett praktiskt sätt att lära sig om nyttoväxter då vi letar vilda ätliga växter som vi smakar och luktar på samt pratar om dess verksamma ämnen och näringsinnehåll. 


Ofta ligger fokus på dessa läkeväxter inom läkande och behandlande men det finns otaliga växter som används främst för deras stärkande effekter på vår hälsa. Växter är komplexa och agerar holistiskt: hälsostärkande, förebyggande och behandlande.


Under en örtvandting tar vi en långsam promenad och pratar om de växter vi hittar helt enkelt och vad de kan bidra med. Inte går vi särskilt långt eftersom det kryllar av växter nedanför våra fötter!


Vi går igenom hur växterna kan användas för att stärka våra kroppar, få extra näring, vad man bör tänka på när man plockar och samlar växter, hur man tar tillvara på dem och rent allmänt om örtkunskap. Vad innebär denna gamla tradition och hur kan vi koppla den samman med vetenskapen och dagens kunskap? Vi går igenom varje enskild växt vi finner och hur de kan användas.


Träffen avslutas med att dricka örtte på flera av de växter vi hittat under vandringen. Dessutom äter vi hembakad kaka med säsongens växter. Efteråt skickar jag ut ett örtdokument med de örterna vi har pratat om under vandringen, och ofta några till. 


Träffen hålls utanför Sjövillan i natursköna Råda Säteri Mölnlycke. Vi är utomhus under hela träffen så klä er efter väder!


Ett mycket trevligt sätt att lära sig mer om läkeväxter/örter :) Min mest populära örtkurs!


Pris: 395 kr, inkl. fika med örteer och hembakad kaka, samt örtdokument

Tid: 2 timmar

Var: Utanför Sjövillan, Råda Säteri i Mölnlycke


Det finns även en filmad örtvandring online - för dig som inte kan komma på växtvandring eller för dig som vill kunna gå tillbaka till videon för att färska upp minnet. De 10 örter som visas på videon visas heller aldrig alla tillsammans under en örtvandring.

 

Datum 2024:

Välj mellan något av följande datum:

Onsdag 26 juni kl. 17.30-19.30

Tisdag 9 juli kl. 17.30-19.30

Tisdag 20 augusti kl. 17.30-19.30

2 datum kommer även för september


Hör av dig om du är intresserad av att anordna en egen träff tillsammans med en grupp. Minst antal deltagare 6-8 personer.


Bokningsvillkor

Vid avbokningar inom 14 dagar kan du få pengarna tillbaka, därefter får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life

Bör du bara plocka nässlor på våren?


Nej, absolut inte! 


Ladda ner häftet där jag sammanfattar vad nässlorna innehåller varje månad under säsongen, från april-sep.

Örtkurs - Gör dina egna örtprodukter

895 kr per person


(inkl. 3 produkter att ta med hem, sammanfattande häfte & fika med örteer samt hembakad kaka med säsongens växter)

Att lära dig göra egna örtprodukter kan vara just det som gör att du äntligen sätter igång med att använda läkeväxter. Eller utökar din kunskap om örter och hur du kan använda dem på fler sätt. För att stärka både det inre och yttre.


Genom att göra dina egna örtprodukter kan du:

 

 • Spara mängder av pengar på örtprodukter genom att göra dem själv
 • Ta makten i dina egna händer över din hälsa
 • Använda örter för att stärka hälsan samt lindra besvär
 • Börja använda örter på flertalet sätt i din vardag
 • Gå från kunskap till praktiskt görande och på så sätt fördjupa din kunskap om örter

 

Detta är en alltså praktisk kurs där du får lära dig att göra egna produkter med läkeväxter. Du får dessutom med dig 3 produkter hem!

 • Ringblomsolja
 • Ringbloms- och johannesörtssalva som du doftsätter själv med eteriska oljor 
 • Tinktur gjort på vinäger med örter som du själv väljer


Vi gör också örtte och undersöker vad skillnaden är på ett örtte och en örtinfusion. Hur länge bör örter egentligen dra för att få medicinal verkan? Samt hur mycket ska man använda? Vi kommer att blanda, smaka och diskutera.


Under träffen förklarar jag dessutom om örterna vi gör produkterna på, hur de kan användas samt vad som är fördelarna med att använda växter invärtes likväl som utvärtes. Vi går igenom vilka produkter vi enkelt kan göra hemma själv, med vilka växter samt när de kan användas.


Som vanligt avslutas kursen med fika på hembakad kaka med säsongens växter och örtter :) För detta tillfället gör jag 3 olika teer som vi smakar på och jag förklarar när vardera te passar som bäst.

 

Meddela mig om du är vegan eller har allergier, så att du får rätt produkter.

 

Pris: 895 kr  inkl. 3 produkter att ta med hem, fika med 3 örtteer och hembakad kaka samt örthäfte med sammanfattning av kursen.

Tid: 3 timmar

Var: Vita villan, Granviksliden 2, Centrala Mölnlycke

 

Datum 2024:

Du väljer ett av följande datum:

Nu tar denna kurs ett uppehåll fram till hösten - återkommer i september 2024. Under sommaren håller jag istället örtvandringar.


Du kan också boka in ett eget tillfälle tillsammans med minst 3 andra. Alltså minimum 4 personer. 


Bokningsvillkor

Vid avbokningar inom 14 dagar kan du få pengarna tillbaka, därefter får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life

Örtkurs - Örtkunskap och att använda örter i vardagen

345 kr per person


(inkl. fika med örteer och hembakad kaka)

Är du nyfiken på att börja använda örter för att stärka din hälsa på ett naturligt sätt men är lite osäker på hur? Och vilka du ska använda.


Eller du kanske redan kan en del om örter men inte säker på hur tar du nästa steg? Och helt enkelt vill lära dig mer.


Mer om hur du väljer rätt läkeväxt och får till det – så att du faktiskt får effekt. Både på att stärka hälsan och för att lindra besvär när det behövs.


Det kan vara svårt att sätta igång eller bredda sin kunskap om örter på egen hand. Så lät mig hjälpa dig med just det. Under denna kurs berättar jag hur du bör tänka när du väljer rätt ört för just dig. Vilka som passar och vilka som kanske inte gör det. Samt när de bör användas.


Kunskap som är av nytta vare sig du är nybörjare eller redan kan en del om örter. Under träffen går vi bland annat igenom ”energetics” – örters egenskaper, vilket är ett system som används för att underlätta att hitta rätt ört vid rätt tillfälle (kolla också in min onlinekurs där vi går in på energetics mer djupgående). När du förstår det systemet kommer du få många aha-upplevelser! Och definitivt gå ifrån kursen med nya, enklare sätt att se på läkeväxter.


Vi går även igenom konkreta anledningar till varför örter är så viktiga för hälsan, deras beståndsdelar och vad de gör i våra kroppar som stärker de kroppsliga systemen och motverkar våra vanliga folksjukdomar.

Under träffen smakar och testar vi diverse örtteer och örtinfusioner för att förstå de egenskaper hos örterna som jag pratar om. Och som alltid avslutas träffen med örtte och hembakad kaka med säsongens växter :) 

 

Riktar sig alltså till dig som är nybörjare eller du som redan har en del kunskap och vill fördjupa den. Det är en träff fullspäckad med information om växter och örtkunskap, och möjlighet för dig att ställa frågor.


Pris: 345 kr, inkl. fika med örtte och hembakad kaka

Tid: 2 timmar

Plats: Vita Villan, Granviksliden 2, Centrala Mölnlycke


Datum 2024:

Sista datumen för våren har varit och nu tar kursen ett uppehåll fram till hösten 2024. Under sommaren hålls istället örtvandringar.


Bokningsvillkor

Vid avbokningar inom 14 dagar kan du få pengarna tillbaka, därefter får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life

Fördjupningskurs inom örtkunskap -


Läkeväxter under de 4 årstiderna

3195 kr


inkl. örtprodukter; tinktur, oxymel, förkylningsprodukter och salva, fika med kaka och örtteer samt ingredienser till de maträtter vi lagar vid 2 av tillfällena (inkl. hemmagjord kombucha). Allt detta är uppdelat under de 4 tillfällena.

Denna kurs är fullsatt och påbörjad för 2024 men återkommer 2025.


Här är en örtkurs för dig som vill fördjupa dig i örtkunskapen, där du både praktiskt och teoretiskt lär dig om läkeväxter genom att vi träffas vid 4 tillfällen under året, ett under vardera årstider. Med lite tätare träffar under det första halvåret eftersom det ju är roligast att träffas och lära om växter när också naturen spirar. Det är följaktligen möten i maj, juni/juli, september och det sista i januari (2025).

 

Under dessa 4 träffar kommer du att lära dig använda örter praktiskt, identifiera vilda ätbara växter, göra örtprodukter samt lära dig om hur du kan använda örter både för att stärka hälsan samt för mer medicinala effekter. Dessutom finns det gott om möjlighet att diskutera och ställa frågor kring örtkunskap, med mig samt de andra deltagande. 

 

Varje tillfälle kommer att fokusera på ett specifikt tema som jag pratar lite extra om. Likväl som att det kommer att vara praktiska moment vid varje möte.

 

Grupp 1 - fullsatt!

Träff 1 - Vår - Sön 19 maj,   kl. 10.30-14.00

Träff 2 - Sommar - Sön 7 juli,   kl. 10.30-14.00

Träff 3 – Höst - Sön 22 sep,   kl 10.30-14.00

Träff 4 - Vinter  - Sön 26 jan,   kl. 10.30-14.00

(Du kan dock skriva upp dig på reservplats ifall någon väljer att byta grupp) 


Grupp 2- fullsatt!

Träff 1 - Vår  - Lör 18 maj, kl. 10.30-14.00

Träff 2 - Sommar - Sön 30 juni, kl. 10.30-14.00

Träff 3 – Höst - Sön 15 sep, kl 10.30-14.00

Träff 4 - Vinter - Sön 19 jan, kl. 10.30-14.00

 

Om du inte kan medverka under ett datum kan du vara med i den andra gruppen i mån om plats. Vi kan inte vara allt för många och är den gruppen full kan jag inte lova en plats. Jag vill dessutom försöka hålla grupperna så intakta som möjligt eftersom ni följer varandra under året och en av delarna i kursen är just gruppen i sig. Men självklart försöker jag se till att vardera deltagare kan vara med så mycket som möjligt! Om du inte kan delta på något av datumen får du en skriftlig sammanfattning samt eventuellt de produkter vi gjort under tillfället. 


Här är det vi huvudsakligen kommer att göra under vardera träffar:

 

Träff 1 - Vår: I maj har naturen precis börjat spira så vi ger oss ut på en kortare örtvandring för att hitta vilda ätbara växter. Dessa tar vi sedan med oss tillbaka till Vita Villan där vi tillreder dem och gör en härlig vår-sallad. Vi kommer att gå igenom hur örter smakar och göra diverse smaktestar för att avgöra detta och på så sätt förstå deras verkan i kroppen. Dessutom fyller du i en hälsoprofil som vi sedan går igenom för att försöka matcha vilka örter som kan passa just dig. En hälsoprofil som vi sedan kommer att arbeta med under årets gång.

Temat för detta möte är hälsa – vi kommer därför att prata om örter ur ett hälsoperspektiv och hur de kan användas för att stärka våra system.

 

Träff 2 - Sommar: Mitt under den fullaste sommarprakten tar vi oss ytterligare en kortare örtvandring för att plocka de växter vi kommer att använda till dagens måltid. Denna gången lagar vi istället en varm rätt som vi sedan avnjuter tillsammans med hemmagjord kombucha. Du kommer att göra en tinktur samt omslag på de färska vilda växer vi hittat, vi går även igenom hur du gör en örtolja. Dessutom kommer vi gå igenom hur du tar till vara på växter under skördetider. 

Temat för detta tillfälle kommer att vara örter ur ett mer medicinalt perspektiv.

 

Träff 3 - Höst: Hösten erbjuder svampar och honung. Därför kommer vi att prata om medicinala svampar och jag visar hur du gör en tinktur med svamp – en så kallad dubbelextraktion där både alkohol och vatten används, vi kommer att göra den sista delen med vatten (denna kommer dock enbart visas eftersom jag inte har alkoholtillstånd). Till detta dricker vi te på svampen chaga (sprängticka). Dessutom gör vi en oxymel – örter tillsammans med honung och äppelcidervinäger som bland annat ger mycket näring. Vi kommer kort gå igenom vilka vilda växter som fortfarande kan plockas. Och dessutom smaka på diverse örter och prata om vilka beståndsdelar det är i dem som påverkar oss. Lär dig att förstå örter helt enkelt.

Temat för denna träff blir stress och att lugna nervsystemet och vi kommer därför prata om vilka örter som kan användas. Där bland annat svampar kan vara viktiga verktyg. 

 

Träff 4 - Vinter: Under vinterträffen knyter vi samman säcken genom att prata och diskutera om det vi lärt oss (under tiden som vi äter hembakade kaka och dricker örtte så klart). Du kommer att göra förkylning-produkter som kan hjälpa vid diverse infektioner, samt göra en salva. Dessutom går vi återigen igenom den hälsoprofil som du gjorde i början av året, vad har förändrats sedan dess? Vilka örter skulle du välja idag? Och så vidare. Jag tror mycket har hänt sedan första mötet, framförallt i din förståelse av vilka örter som kan hjälpa när!

Temat för detta tillfälle är vinterhälsa och hur du tar hand om dig själv fysiskt och mentalt med hjälp av örter bland annat.

 

Vid varje träff får du dessutom en liten uppgift att göra till nästa gång vi ses. Ett roligt, praktiskt uppdrag för att du än bättre ska lära dig använda örter i vardagen.

 

Förhoppningarna är att du under detta år, och mellan mötena, hinner smälta det vi går igenom och att örtkunskapen därmed kan sippra in i din vardag och att kunskapen sätter sig. Det kommer säkerligen hända mycket i din örtkunskap mellan möte 1 och 4!

 

I priset ingår kunskap, örtprodukter (tinktur, oxymel, förkylningsprodukter och salva), fika med kaka och örtteer samt ingredienser till de maträtter vi lagar vid 2 av tillfällena (inkl. hemmagjord kombucha). Allt detta är uppdelat under de 4 tillfällena.


Kursen hålls i min lokal "Vita Villan" i Mölnlycke (10 min bil- eller bussresa från Göteborg).

 

Vem är denna kurs för?

Kursen är för dig som vill gå lite djupare in i örtkunskapen. Med det sagt behöver du inte ha kunskap sedan tidigare, du kommer att lära dig mycket under kursen. Men lämpar sig absolut för dig som redan har lite kunskap och är redo att ta det till nästa nivå, både praktiskt och teoretiskt.


Bokningsvillkor

Vid avbokningar inom 14 dagar kan du få pengarna tillbaka, därefter får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life

Workshop örtkunskap- Håll dig frisk i vinter

- örter mot och vid infektioner

995 kr per person


(inkl. 3 produkter att ta med hem, sammanfattande häfte & fika med örteer samt kaka med säsongens växter )

Finns också som workshoppen online! Läs mer

Trött på vabruari eller återkommande virusinfektioner under framförallt vintern? Infektioner i form av exempelvis förkylning, feber och influensa drabbar oss alla. Men det är så många av dessa vi kan motverka med hjälp av läkeväxter, eller lindra om sjukdomen ändock bryter ut.

 

Många örter hjälper nämligen exempelvis vårt immunförsvar, kan lösa slem eller bidrar med andra ämnen vilka stärker kroppen som därmed har bättre motstånd mot inkräktande patogener.

 

Det finns medicinalväxter för alla symtom; rethosta, slemhosta, feber, snor, illamående, diarréer och så vidare. Och mängder av spännande sätt vi kan tillreda dessa örter på för att de ska smaka gott och göra väl.

 

Kom på workshop och lär dig vilka örter du bör använda när för att hålla dig frisk under vinter! Och hur du gör egna produkter för dig och din familj eller vänner.

 

Vi kommer att göra följande produkter:

 • Fläderbärssirap
 • Echinacea-tinktur med glycerin
 • Fire-cider (”eld-cider”)
 • Te på diverse örter som är hjälpsamma under infektion

 

Självklart får du med dig produkterna som görs hem efter kursen. Du får alltså med dig hem:

 • Fläderbärssirap

En extraktion på fläderbär, där bären sjuds tillsammans med andra örter i vatten, och honung läggs sedan ner för att konservera samt agera lindrande. Fläderbär bland annat ökar immunförsvarets aktivitet och är därför bra både vid första symtomen för att motverka, samt under hela sjukdomsförloppet om sjukdomen ändå bryter ut.

 • Tinktur på Echinacea

Echinacea används för att göra ett örtextrakt tillsammans med glycerin och vatten, vilket lämpar sig för barn eller andra som inte vill använda alkohol (det substrat som oftast används för tinkturer). Även denna växt aktiverar delar av immunförsvaret och är mycket effektiv vid första symtomen på en infektion.

 • Fire-cider

En extraktion av flertalet vanliga örter, kryddor och växter vi använder i köket. Potent att använda regelbundet under vintern som förebyggande mot infektioner, likväl som när vi börjar känna oss krassliga.

 

Pris: 995 kr, inklusive 3 produkter att med med dig hem, sammanfattande häfte & fika med örtteer samt hembakad kaka med säsongens växter. 

Tid: 2,5 timmar

Plats: Vita Villan, Granviksliden 2, Centrala Mölnlycke


Datum 2024:

Nu är tillfällena för vintern 2023/2024 över för detta året


Du kan även boka in ett eget tillfälle tillsammans med minst 3 andra. Allså minimum 4 personer.

Workshoppen finns också online


Bokningsvillkor

Vid avbokningar inom 14 dagar kan du få pengarna tillbaka, därefter får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life

Kakaoceremoni

med extra örter & breathwork

545 kr per person


(inkl. ceremoniell kakaodryck med extra örter samt lättare snacks efteråt tillsammans med örtte)

Följ med in i kakaon och breathworkens läkande och fascinerande värld!

 

De flesta som testar breathwoksformen "Conscious Connected Brathwork" för första gången blir minst sagt förvånade över hur kraftfullt denna andningsteknik är för att komma ner på djupet av ditt innersta du. Hur potent detta sätt att andas på är för att läka gamla trauman likväl som att hitta andra svar i dig själv.

 

Och kakaons upplyftande samt kärleksfulla hand stöttar denna process på ett väldigt fint sätt. Det är minst sagt lite smått magiskt med kakao och breathwork ihop.


Kakao har traditionellt just används som en "hjärtöppnande" och upplyftande läkeväxt under tusentals år i Central- och Sydamerika. Och nu görs dessa ceremonier även på många andra platser runt om i världen. Med respekt för tidigare ceremonier och traditioner, bjuder Annika från Sensiveda och jag in till en stund med vår tolkning av hur denna potenta läkeväxt kan användas, tillsammans med breathwork.

 

Innan vi dricker den smarriga ceremoniella kakaon berättar jag om läkeväxten kakao, dess tradition samt vad vi med dagens vetenskap kan säga om växtens egenskaper. Och mycket spännande finns det att berätta!

 

Dessutom blandar jag också ner andra örter i kakaodrycken speciellt utvalda för att stötta breathworken. Samt sötar kakaon varsamt med honung från mina och min mans biodlingar.

 

Efter vi sedan har druckit kakaon håller Annikas i breathworken, där även jag finns med som stöttning. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av varken breathwork eller kakaoceremonier. Vi har små grupper på max 8-9 personer.  


Pris: 545 kr
Tid: 3 timmar

Plats: Vita Villan, Granviksliden 2, centrala Mölnlycke


Datum våren 2024:

Sista datumen för våren (sedan återkommer de till hösten)

Måndag 6 Maj kl. 17.30-20.30 - fullbokad (skriv upp dig på reservlista)

Onsdag 15 maj kl. 17.30-20.30


Samarbete mellan Karolines Way of Life och SensiVeda

 

Bokningsvillkor

Vid avbokningar inom 14 dagar kan du få pengarna tillbaka, därefter får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life eller SensiVeda.

Föreläsningar 

om örter, hälsa & kost

från 250 kr

Jag håller även diverse föreläsningar om kost, hälsa och örter. Se nedan för mer mer info om specifika tillfällen. Håller jag i dem själv är det främst i min lokal i centrala Mölnlycke men jag lägger även här upp föreläsningar i samarbete med andra. 


Föreläsningar på gång: 


Om stress, hälsa och örter

En föreläsning om stress, hälsa, kost och örter. Fokuset kommer att ligga på vilka örter vi kan använda för att stärka hälsan och minska de skadliga effekter långvarig stress kan ha på oss. Vi går exempelvis igenom växter som direkt påverkar HPA-axeln, likväl växter som får oss att slappna av. Det finns många örter vi kan använda för att klara stressfulla tider bättre. Men kanske viktigast går vi igenom hur vår mentala inställning till stress kan vara avgörande för hur kroppen påverkas. 


Plats: Vita Villan, Granviksliden 2, centrala Mölnlycke

Eller varför inte boka in mig för att föreläsa?


Datum:

För tillfället finns det inga föreläsningar inbokade, men håll utkik här, genom nyhetsbrevet och på sociala medier. Fler kommer!

 

Bokningsvillkor

Vid avbokningar inom 14 dagar kan du få pengarna tillbaka, därefter får du istället plats på kurs eller föreläsning vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life.

Temakväll

i Vita Villan Mölnlycke

295 kr

Jag och Annika från Sensiveda har under en längre tid sett att det finns ett stort behov och längtan efter att möta likasinnade. Men var hittar vi varandra? Vår tanke och ambition är skapa just en sådan mötesplats och samtidigt dela med oss av våra respektive kunskapsområden.  

 

Därför kommer vi börja med temakvällar där du i en mysig miljö får möta andra och ta del av våra kunskaper, praktiska övningar och inspiration, samt framförallt inspirera varandra.

 

Första temakvällen

”Lugna nervsystemet, andning, örter och kroppens visdom.”

Under kvällen leder vi olika övningar och meditationer för att landa i kroppen. Du får även lära dig om lugnande örter och hur de kan användas för att balansera nervsystemet. Kvällen avslutas med örtteer gjorda på några av växterna vi pratat om, och möjlighet att utbyta tankar med varandra.


Pris: 295 kr per tillfälle
Tid: 2,5 timmar

Plats: Vita Villan, Granviksliden 2, centrala Mölnlycke

 

Datum 2023:

Välj mellan något av följande datum:


Bokningsvillkor

Vid avbokningar inom 14 dagar kan du få pengarna tillbaka, därefter får du istället plats på kurs vid ett annat tillfälle där det finns plats. Finns inga andra datum för samma kurs kan du använda den inbetalade avgiften som betalning/delbetalnig för en annan kurs eller tjänst hos Karolines Way of Life eller SensiVeda. 

Länkar till att köpa örter & örtprodukter

Jag själv säljer inga örter eller örtprodukter men länkar här till småföretagare runt om i Sverige som säljer örter och örtprodukter av bästa kvalitet.